Колеги отправям се с молба за помощ. Преди месец си купих алфа ромео 147 1.9 jtd 115hp и миналата седмица един изправи завоя и ме блъсна. Слава богу сме здрави всички, но колата не е в добро състояние. Ще ми помогнете ли с информация за смяна и ремонт на заден мост и цялото окачване отзад. Прикачвам снимки на състоянието ми. Дайе ми съвет струва ли си да я правя и колко мислите, че ще излезне(грубо). Искренни благодарности.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Помощ поправка на задница след катастрофа
Collapse
X
-
От снимките не може да се прецени какво ще е нужно за ремонт. От доло сменяемите части са евтини, но дали само те са за смяна ?
Прегледайте я подробно и направи списък с частите за смяна !
УспехAlfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
NEW 159 2.0 JTDm Black TI
-
Ами днес на огледа майстора сподели по добре да търся нова, защото дори и да бъде направена няма да е същата, а ще има много работа и части, т.е. много пари ще отидат с две думи което разбрах е цял комплект заден мост амортисьори пружина, джанта, гуми, airbag-ци с колани теникии и боя. Незнам какво да правя не можах дори да й се порадвам, един път успях да дойда на сбирката като я купих и така...
Comment
-
Щом майстор я е оглеждал подробно и така е преценил, ние тук по едни снимки, какво да кажем?
На мен лично не ми се вижда толкова тежка ситуацията.
Ти си прецени добре и останалите важни неща по колата в какво състояние са и от тази гледна точка, струва ли си ремонта.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от didko91 Покажи съобщениеАми днес на огледа майстора сподели по добре да търся нова, защото дори и да бъде направена няма да е същата, а ще има много работа и части, т.е. много пари ще отидат с две думи което разбрах е цял комплект заден мост амортисьори пружина, джанта, гуми, airbag-ци с колани теникии и боя. Незнам какво да правя не можах дори да й се порадвам, един път успях да дойда на сбирката като я купих и така...По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
И аз това щях да пиша.
Задния мост с амортисьори ще вземеш за 150лв.
По-сериозен ми се вижда проблема с купето - така по снимки си за врата и страница, ако се е изкривил и ботуша отзад направо си ти трябва цяла четвъртинка от купе. Пак няма да струва много пари, но работата ще е сериозна цена.
Не е невъзможно да се присади, ама кола с такава пазарна цена не си заслужава този ремонт според мен.Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed
Comment
-
Тотал щета, уви. Със сигурност е нарушена геометрията на купето. Цените на разпъване на дозер започват от 250-300 лв., като сложиш и нови части, нерви и време смятам, че не си заслужава усилията. И не на последно място самовнушенията впоследствие - при всяко потропване на нещо в задната част ще си мислиш, че е в следствие на катастрофата и че колата не е направена както трябва да е. Както и мисълта, че караш отремонтирана катастрофирала кола, която ще те съпътства постоянно. Това е психологическият проблем, който едва ли ще превъзмогнеш.Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.
Comment
-
Първоначално публикувано от ivo_63 Покажи съобщениетрудно ще намери ЖТД с умрял мотор, че рядко мрат и мотора не е скъпLancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++
Comment
-
За всички тези процедури... представям си колко ще му искат за труд. За прехвърляне на абсолютно всичко от неговата към другата. И не се знае как ще я скопосат. То при една смяна на волан им ядове, представям си с цялата инсталация. Да не говорим, че на алфата това е една от "силните" и страни
Колега, послушай останалите съфорумци и си вземи друга, пускай тази за продаване на части... със събраните от нея пари и от застраховка ,евентуално, вземи друга. С тази ще имаш 100% проблеми след оправянето й. Най-вече с реглажи и прочие. Кофти е знам... особено в твоя случай, още новичка за тебе.. но това е по-удачния избор.Last edited by zombiran; d.m.y г., 22:07.
Comment
Comment